Skip to content Skip to footer

Teslalle Valtava Sakko Norjassa Akun Latausnopeuden Pienentämisestä

Tesla on määrätty maksamaan 136 000 kruunua ($16 000) jokaiselle tuhansista asiakkaista Norjassa latausnopeuksien hidastamisesta Nettavisen mukaan Electrekin kautta.

Vuoden 2019 ohjelmistopäivityksen huomattiin vaikuttavan vuosien 2013 ja 2015 välillä valmistettujen Tesla Model S -ajoneuvon akunkestoon, mikä johti useiden norjalaisten Teslan omistajien valitukseen maan sovitteluviranomaiseen Nettavisenin mukaan. Tesla ei vastannut syytteeseen ja tapaus ratkesi syytteenkantajien eduksi 29.4.

Tesla on määrätty maksamaan asiakkailleen noin $16 000 valituksen ratkaisemiseksi. Nettavisen huomioi, että kyse on Model S -mallista, jotao n myyty noin 10 000 kappaletta kyseessä olevana aikana. Eli kyseessä on mahdollisesti erittäin kallis päätös Teslalle.

On epäselvää, kuinka yritys vastaa

Selvää ei vielä ole, kuinka yritys tulee vastaamaan. (Yrityksen tiedottaja ei vastannut kommenttipyyntöihin. Tesla lopetti PR-osastonsa viime vuonna.) Määräys ilmoitettiin 17.5. ja Teslalla on 30.5. asti aikaa maksaa. Muuten yritys voi tehdä valituksen Oslon neuvostolle.

Tesla on kohdannut samanlaisia valituksia Yhdysvalloissa, jossa asiakkaat ovat tehneet ryhmäkanteen yritystä vastaan, koska he ovat hidastaneet vanhempien ajoneuvojen latausnopeuksia. Oikeusjuttu, joka on tehty Pohjois-Kalifornian liittovaltion tuomioistuimeen, syyttää yritystä petoksesta ja pyytää ryhmäkannetta vanhempien ajoneuvojen omistajille, koska ajoneuvojen matka on vähentynyt joissakin tapauksessa jopa 40 mailia.

Norja on yksi suurimmista sähköautojen markkinoista maailmassa.

Viime vuonna kaikista maassa myydyistä autoista yli puolet oli sähköautoja. Tesla oli yksi eniten myydyistä merkeistä monien vuosien ajan, mutta nyt Volkswagen on mennyt heidän edelleen. Norja käyttää suuria verohelpotuksia saavuttaakseen asetetun tavoitteen, että vuonna 2025 kaikki myydyt uudet autot olisivat päästöttömiä.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.