Skip to content Skip to footer

Tesla Vetää Takaisin Yli 285 000 Ajoneuvoa Kiinassa Ajohallinnan Turvallisuusongelmien Takia

Tesla on kohdannut huonoa julkisuutta Kiinassa tänä vuonna. Viranomaiset ovat nostaneet esille turvallisuusriskejä ja yhdysvaltalaisen autovalmistajan tapaa vastata asiakkaiden valituksiin vastaan on protestoitu.

Lauantaina huonojen uutisten ketju sai jatkua, kun The Wall Street Journal raportoi, että Tesla vetää Kiinan markkinoilta yli 285 000 ajoneuvoa. Syynä on ajoneuvojen ohjauksenhallinnan turvallisuusriski.

Kiinan valtion markkinoiden hallintaelin kertoi lauantaina, että markkinoilta veto sisältää 249 855 Model 3- ja Model Y -ajoneuvoa, jotka valmistettiin Teslan Gigafactory-tehtaalla Shanghaissa sekä 35 655 Model 3 -ajoneuvoa, jotka tuotiin maahan.

Kaikkien valmistuspäivä on joulukuun 2019 ja kesäkuun 2021 välillä WSJ raportoi. Säätelyviranomaisten mukaan ajoneuvojen ohjauksenhallintasysteemi saattaa aktivoitua vahingossa, jolloin ajoneuvo kiihdyttää yllättäen.

Omistajat voivat päivittää ajoneuvonsa ohjauksenhallintasysteemin ohjelmiston etänä.

Tesla ei vastannut heti, kun heiltä pyydettiin kommenttia lehdistösähköpostin kautta lauantaina. Yritys on erottanut lehdistöosastonsa ja ei yleensä vastaa median pyyntöihin. WSJ raportoi, että Tesla julkaisi anteeksipyynnön kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa Weibossa.

Tesla allekirjoitti sopimuksen rakentaa uudet tilat Kiinaan vuonna 2018 ja he aloittivat autojen valmistuksen Shanghai Gigafactory -tehtaalla joulukuussa 2019. Yritys sanoi, että heidän tavoitteenaan oli tuottaa 500 000 ajoneuvoa vuodessa Kiinassa, joka on maailman suurin markkina-alue sähköautoille.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.