Skip to content Skip to footer

Parhaat ja Hyödyllisimmät Sovellukset

Puhelimesta on tullut erittäin tärkeä laite meidän arjessa. Tämä kämmenen kokoinen laite pitää sisällään lähes koko elämän ja vain harva meistä voisi enää elää ilma sitä. Oli kyse sitten yhteydenpidosta, työnteosta, laskujen maksamisesta, ostoksien tekemisestä, tiedon hankinnasta tai ihan vain viihtymisestä, niin kaikkeen tähän tarvitaan puhelinta.

Kun menemme ajassa vain kymmenen vuotta taaksepäin, niin puhelimesta löytyi vakiovarusteena lähinnä mahdollisuus soittamiseen, tekstaamiseen ja matopeli. Nykyään jokainen voi koota puhelimista juuri omiin tarpeisiin sopivan erilaisten sovellusten avulla.

Olemassa on jo satoja miljardeja sovelluksia, joiden joukosta voi olla haaste löytää juuri ne itselle sopivat vaihtoehdot. Seuraavaksi olemme koonneet valinnassa auttamaan meidän mielestä parhaat ja hyödyllisimmät sovellukset.

Viihdyttäjä ja käytännön apu

Jokaiselta puhelimen käyttäjältä löytyy omat suosikit yhteydenpitoon ja sosiaalinen media on tavalla tai toisella päivittäisessä käytössä. Emme ole kuitenkaan niitä lähteneet erikseen listaamaan, vaikka ne ovat ehdottomasti eniten käytettyjä sovelluksia.

Ensin pureudumme siihen mitä kaikkea hauskaa puhelin pitää sisällään:

  • Työmatkat tai odottelu sujuu huomattavasti nopeammin, kun käyttää hetket vaikka pelaamiseen. Voit viihtyä pelien parissa verkkoselaimen kautta Galaksino Casinon kaltaisissa paikoissa tai voit vaikka ladata sovelluksena jonkin suomalaisten suosikkipeleistä: League of Legends: Wild Rift, Pokemon UNITE, Candy Crush Saga, Words of Wonders tai Moomin Move.

Hauskuuden lisäksi puhelin toimii korvaamattomana apuna meille. Nämä seuraavat sovellukset tekevät arjesta huomattavasti helpompaa:

  • Jos teet kauppalistan ennen asioille lähtöä, niin mitä todennäköisemmin sen yleensä unohdat kotiin, autoon tai hukkaat matkan varrella. Arjen säheltäjä harvoin unohtaa ottaa puhelinta mukaan, joten sähköinen kauppalappu pitää huolen ettei mitään tärkeää jää ostamatta. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Listonic, ostoslista tai Listic.
  • Lisäksi loistava työväline no Adobe Scanner, joka muuttaa minkä tahansa dokumentin pdf-tiedostoksi ja tallentaa sen Adobe Cloudiin. Näin voit kasata tärkeät kuitit, todistukset ja tiedostot helposti yhteen paikkaan.

Varmista puhelimen tietoturva ja siivoa tallennustilaa

Siinä missä puhelin on meille loistava apuväline, niin se pitää samalla myös suuren riskin tietovuodosta. Poikkeuksetta meidän pankki, henkilötiedot, käyttäjätunnukset ja salasanat on tallennettu puhelimeen ja jos ne joutuvat vääriin käsiin se voi aiheuttaa meille todella suuria ongelmia.

Puhelimen tietoturva on hyvä varmistaa esimerkiksi sovellusten avulla:

  • Ilmaisista sovelluksista on suositeltu muun muassa Total Av:ta tai Avast Mobile Securitya, jos olet valmis maksamaan lisäturvasta niin kannattaa vilkaista vaikka Norton tai F-Secure.
  • On hyvä ottaa käyttöön sovellus käyttäjätunnusten ja salasanojen hallintaan. Helposti ajaudumme käyttämään samoja tunnuksia kaikilla sivustoilla, vaikka tiedostamme sen olevan turvariski. Tutustua kannattaa näihin seuraaviin ilmaisiin sovelluksiin: Dashlane, LastPass tai NordPass.

Toinen hyvin yleinen ongelma puhelimen käyttäjälle on tallennustilan puuttuminen. Päivittäin tulee napsittua jopa kymmeniä kuvia ja videoita sekä saman verran niitä vastaanotetaan ystäviltä tai perheenjäseniltä. Lisätilaa saat käyttöösi muun muassa näiden sovellusten avulla:

  • Sovelluskaupoista löytyy valtavat määrät ilmaisia pilvipalveluita, joista suosituimmat ovat esimerkiksi Google-kuvat, Google Drive, Microsoft OneDrive ja iCloud. Voit siirtää kuvat, videot ja tiedostot nettiin, josta ne on helposti löydettävissä myöhemmin.
  • Jos käytät puhelimen lisäksi myös tietokonetta, niin tiedostojen siirtämiseen löytyy vieläkin helpompia ohjelmia. Näistä tunnetuin ja helppokäyttöisin on Dropbox.

Sovelluksia tarpeeseen ja ihan vain omaksi iloksi

Jokaisen puhelimen ruutu on täyttynyt erilaisilla sovelluksilla ja uusia lisätään joukkoon lähes viikoittain. Jos edellä mainitut ei vielä löydy omasta kokoelmasta, niin voit vilkaista olisiko niistä itsellekin jotain iloa. Nykyään puhelin ja sovellukset pitävät huolen siitä, että muistamme asiat, olemme yhteyksissä rakkaimpiin, opimme ja viihdymme!

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2023. All Rights Reserved.