Skip to content Skip to footer

EA Vahvistaa, että Battlefield 2042 tulee käyttämään botteja 128 pelaajan serverien täynnä pitämiseen

EA Vahvistaa, että Battlefield 2042 tulee käyttämään botteja 128 pelaajan serverien täynnä pitämiseen

Muissa pelitiloissa tekoälyn kanssa pelaaminen ei ole välttämätöntä – jos pidät boteista, voit pelata niiden kanssa enemmänkin.

Tänä syksynä julkaistava Battlefield 2042 tarjoaa pelisarjan suurimmat taistelut sen ”All-Out Warfare” -pelitilassa, johon mahtuu samanaikaisesti 128 pelaajaa pelikoneilla PS5, Xbox Series X ja PC. Jokaista peliä varten ei kuitenkaan tule löytymään 128 pelaajaa – EA täyttää nämä serverit loppuun boteilla, että pelit pysyvät täysinä. Yritys vahvista The Vergelle tämän suunnitelman ja kertoi myös, että tällä hetkellä ei ole suunnitelmissa toimintoa, jolla botit voisi manuaalisesti ottaa pois päältä.

Ihmiset saavat prioriteetin pelissä, joten suosittuina peliaikoina sinun ei välttämättä tarvitse ikinä kohdata tekoälyä – ja jos todella vihaat botteja, voit pelata muita pelitiloja. Pääpelissä voi olla enintään 64 bottia apuna pelin täytössä riippuen sijainnista, pelialustasta ja siitä kuinka monta ihmispelaajaa on liittymässä peliin. Tämä koskee sekä Conquest- että Breakthrough-pelitiloja.

Puolustus boteille (oletuksella, että ne ovat hyviä pelaajia)

Päätös on mielipiteitä jakava, mutta minusta se on fiksu idea, kun mietitään muita vaihtoehtoja. On suuri riski rakentaa peli, johon tarvitaan 128 pelaajaa (64 pelaajaa PS4:llä ja Xbox Onella), kun kukaan ei tiedä kauanko moninpeli pystyy pitämään käyttäjät kiinnostuneina. Itse olisin toivonut, että EA olisi saanut botit valmiiksi jo vuonna 2014, kun alkuperäinen Titanfall julkaistiin. 6v6-peli kuoli aivan liian pian sen takia, kuinka se jakoi pelaajansa (Xboxille ja PC:lle, eri pelitilojen välillä ja hankala pelien löytäminen). Ei kestänyt kauaa ennen kuin minä ja kaverini emme löytäneet ollenkaan hyviä matseja PC-käyttäjinä.

MAG on 2010 julkaistu PS3-peli, joka tuki 256 pelaajan taisteluita ja itseasiassa inspiroi vetoomuksen lisätä botit peliin. Ja EA:n Star Wars Battlefront käytti botteja pelaajien rinnalla tiettyjen pelitilojen parantamiseksi.

(Lisäksi olen pohtinut, olisiko Battlefield parempi peli erittäin älykkäiden ja lojaalien bottien kanssa? Silloin pelaaminen kunnon tiiminä onnistuisi ja se on yksi suosikkitavoistani pelata pelejä. Olen nähnyt aivan liian monia matseja, joissa pelaajat näyttävät ennemminkin nauttivan vain lennokeilla maahan törmäämisestä.)

Emme vielä tiedä, ovatko Battlefield 2042:n botit hyviä pelaajia ja kaikki tulee riippumaan siitä. En todellakaan halua samanlaisia botteja kuin PUBG-pelissä, joita onkin kuulemma tasoitettu alun jälkeen. EA:n botit saattavat olla vielä kesken. Yrityksen mukaan peli on vielä kehitysvaiheessa ja tekoälyä tullaan säätämään pelidatan lisääntyessä.

EA on sanonut, että he tarvitsevat enemmän tietoa bottien toiminnasta. Jos pidät boteista, voit nähdä niitä enemmänkin. Vaikka Battlefield 2042 ei sisällä yksinpeliä, voit pelata missä tahansa kartassa tai pelitilassa yksin bottitiimiä vastaan tai ottaa kaverisi mukaan ja pelata yhdessä.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.