Skip to content Skip to footer

EA Jatkaa Mobiilipeleihin Sijoittamista Ostamalla Playdemic-yhtiön 1,4 Miljardilla Dollarilla

EA on lisäämässä mobiilipelejä pelivalikoimaansa esimerkiksi Golf Clash -pelistä tunnetun Playdemic-yrityksen oston jälkeen WarnerMedialta 1,4 miljardilla dollarilla. Yritys kertoo suunnittelevansa Playdemicin kokemuksen hyödyntämistä tulevien mobiilipelien kehittämisessä ja olevansa kiinnostunut Golf Clash -pelin mekaniikkojen käyttämisestä muissa pelisarjoissa.

On mahdollista, että EA ei osta Playdemic-yritystä vain omistaakseen heidän menestyneet mobiilipelinsä (Golf Clashilla on yli 10 miljoonaa latausta Google Play Storessa), mutta koska EA näkee tässä tilaisuuden myös muille omille pelisarjoilleen. Yritys tekee PGA-golfpelejä, joten ne sopivat hyvin yhteen mobiiligolfpelin kanssa.

EA on viime aikoina keskittynyt mobiilipelaamiseen. Yritys hankki myös mobiilipelikehittäjän Glu helmikuussa 2,1 miljardilla dollarilla.

WarnerMedia, joka oli Playdemicin edellinen omistaja, käy tällä hetkellä läpi muutosta. Se aikoo liittyä Discoveryn riveihin AT&T:n alta. Yrityksen mukaan se eroaa Playdemicistä osana kokonaista strategiaa rakentaa Warner Bros. tarinamaailmoihin liittyviä pelejä. Jos vierailet Warner Bros. Games -sivustolla, sitä dominoivat erilaiset tarinasarjat, kuten Lego, Harry Potter ja Mortal Kombat (vain Scribblenauts ja Golf Clash ovat poikkeus). Lisäksi tulossa on DC-maailmaan perustuvia pelejä, kuten Gotham Knights. WarnerMedia sanoo, että muut peleistä siirtyvät osaksi yhdistynyttä Warner-Discovery-yritystä kaupan jälkeen.

Monet yritykset ovat siirtäneet keskittymisensä mobiilipelaamiseen markkinoiden räjähdysmäisen kasvun johdosta. EA:n kilpailija Activision osti Candy Crush -pelin tekijän nimeltään King 5,9 miljardilla dollarilla vuonna 2015 ja yrityksen hiljattaiset voitot kertovat sen tuovan sisään enemmän rahaa kuin Blizzard. Monet suositut tietokone- ja konsolipelit, kuten Call of Duty, Valorant, Fortnite ja EA:n oma Apex Legends ovat siirtyneet myös mobiiliin.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2023. All Rights Reserved.