Skip to content Skip to footer

Viisi Parasta Keinoa Ansaita Rahaa Netissä 2021

Netti on tuonut mukanaan kaikenlaisia mahdollisuuksia. Se on muun muassa parempi väylä pitää yhteyttä kaverien kanssa ja mahtava apuväline ostosten tekoon tai opiskeluun. Sen kautta on syntynyt aivan uudenlaisia työpaikkoja sekä keinoja hyödyntää sitä ihan arkisissa toimenpiteissä, joista osan kautta voit myös ansaita rahaa.

Netin kautta rahan ansaitseminen on monesti hyvin helppoa, koska moni niistä ei vaadi mitään erikoistaitoja. Joskus siihen riittää vain sivuston avaaminen tai sovelluksen lataaminen ja sen jälkeen olet valmis aloittamaan. Alla olevasta listasta voi olla apua melko helppojen netin rahasampojen löytämiseen.

Kyselytutkimukset, kyselyt ja mainossovellukset

Nykypäivänä netti tavoittaa miljardeja ihmisiä ja se on samalla suuri kauppakanava. Täten lähes kaikki yritykset tai netissä toimivat tahot joutuvat enemmän tai vähemmän arvioimaan sekä tutkimaan asiakkaitaan, mainostustaan ja tuotteitaan ja löytämään itselleen oikean kohdeyleisön sekä -kanavan. 

Nämä ovat asioita, joista tehdään jatkuvasti kyselyitä ja tutkimuksia – ja niitä voi löytää lukuisista sovelluksista. Niihin vastaaminen antaa myös pienen palkkion, joista voi kertyä kiva summa sen mukaan, kuinka moneen kyselyyn vastaat. Mainossovelluksilla taasen sinulle maksetaan pieniä summia pelkästään siitä, että katsot puhelimeltasi normaalia enemmän mainoksia.

Hanki itsellesi etätyö

Netin työpaikat eivät ole sidottuja aikaan tai paikkaan. Sivustot, kuten Fiverr ja freelancer.com tarjoavat lukuisia työtehtäviä esimerkiksi suomenkielentaitoisille tai vaikkapa markkinointieksperteille. Lisäksi netin kautta voidaan tehdä asiakaspalvelutöitä puhelimitse tai chatin kautta. 

Samalla tavalla voit vaikka löytää työtä kääntäjänä tai sisällöntuottajana, joista on jatkuvasti pulaa.

Rikastumaan et välttämättä kuitenkaan ihan ensimetreillä pääse, mutta sinnikkäällä työnteolla ja etenkin oppimishalulla voit kivuta hyvätuloisten etätyöntekijöiden joukkoon. Riippuen tietenkin taidosta ja sen kysynnästä. Älä kuitenkaan juutu vain Suomen rajojen sisällä, vaan yritä markkinoida itseäsi kansainvälisillä markkinoilla, jossa taidokkaille suomalaisille on kysyntää. 

Myy netin kautta

Netti on oiva myyntikanava ihan tavalliselle matti meikäläiselle. Jos osaat esimerkiksi leipoa tai tehdä käsitöitä, voit myydä niitä netin kautta esimerkiksi Facebookin markkinailmoituksina tai vain jakamalla esimerkkejä töistäsi paikallisiin sosiaalisen median ryhmiin. Yhtä lailla voit käyttää lukuisia FB-kirpputoreja tai myyntisivustoja hyödyksesi ja myydä niiden kautta arvokkaampaa omaisuuttasi tai ostat itse arvoesineitä halvalla esimerkiksi paikallisilta kirppiksiltä ja myyt netissä kalliimmalla. 

Perusta blogi tai vlogi

Blogin kirjoittaminen tai videoiden julkaiseminen netissä onnistuu nykyään vaivattomasti. Jos omaat vain hiemankin kirjoitustaitoja tai osaat kuvata mielenkiintoista sisältöä, perusta blogi tai vlogi. Lisäksi voit tuottaa sisältöä sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin tai Facebookiin. Ne eivät välttämättä tuota tuloja hetkessä, mutta pitkän ajan kuluessa niistä voi muodostua mukava sivubisnes.

Blogitekstien ei tarvitse olla kovin erikoisia ja voit esimerkiksi kirjoittaa päiväkirjamaisesti omasta elämästäsi tai kertoa taidoistasi. Toinen vaihtoehto on valita jokin teema, johonka blogissasi keskityt ja kirjoitat vain siitä. Tärkeintä on kuitenkin se, että sisältö koskettaa mahdollisimman montaa ihmistä.

Vlogien eli videobloggauksen tekeminen on hieman vaikeampaa, koska se vaatii esiintymistaitoa, harjoittelua ja videoiden editointia. Se voi kuitenkin olla vaikkapa jatke blogille tai editoinnin voi ulkoistaa jollekin ammattilaiselle. 

Vuokraa asuntoasi AirBnB:ssa

Asutko hyvällä sijainnilla ja löytyykö asunnostasi ylimääräinen huone vai pystyisitkö muuten vain vuokraamaan asuntoasi vaikkapa kesäkuukausina? Pistä tällöin asuntosi vuokralle AirBnB-palveluun ja voit melko helposti ansaita mukavasti rahaa antamalla AirBnB:n tehdä myyntityön puolestasi. 

Pidät vain huolta, että pystyt majoittumaan lähialueella, koska voit joutua avustamaan vieraitasi vierailun aikana sekä asunto vaatii aina siivousta vieraiden välillä. Huoneen vuokraus taas voi olla hyvä idea etenkin opiskelijoille tai muille, jotka tarvitsevat määräaikaista majoitusta.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.