Skip to content Skip to footer

Suomen Historian Kuusi Tärkeintä Peliä

Videopeleistä on tullut merkittävä osa maailmaamme, erityisesti ammattilaispelaajille, jotka viettävät nykyään lähes kaiken aikansa pelaamalla, koska he ansaitsevat rahaa striimaamalla ja pelaamalla. Sosiaalisen median tavoin jotkut pelaajat käyttävät NetBet nettikasino kaltaisia pelejä paetakseen ahdistusta, masennusta ja yksinäisyyttä.

Suomalaisella pelikulttuurilla on mielenkiintoinen historia, joka juontaa juurensa 80-luvun alkuun. Commodore VIC-20:n ja Commodore 64:n kaltaisten kotitietokoneiden käyttöönoton myötä tekniikkaan perehtyneet suomalaiset löysivät uuden väylän luovuudelleen. Vuosien varrella pelimaailma on kehittynyt Suomessa uusilla hienoilla tavoilla ja tuottanut monia hauskoja pelejä. Tässä artikkelissa esitellään kuusi tärkeää peliä Suomen historiassa.

Chesmac, 1979: Chesmac oli ensimmäinen kaupallinen videopeli. Suonio Raimon työttömyyden aikana luoma peli myi tuolloin noin 150 kappaletta. Aikakauteen nähden tämä on erittäin vaikuttava luku. Voimme antaa suuren osan arvostuksesta Suomen peliteollisuuden perustan luomisesta Chesmacille, joka tasoitti tietä muille upeille ja hauskoille peleille.

Sanxion, 1986: Toinen peli, joka istuu historian tärkeimpien suomalaisten pelien pöydässä, on Sanxion. Monet historioitsijat kiistelevät yhä siitä, oliko se ensimmäinen suomalainen peli, joka nousi maailmalle. Stavros Fasoulasin suunnittelema ja Thalamuksen vuonna 1986 julkaisema peli julkaistiin Commodore 64:lle, jota suomalaiset kutsuvat myös Kuusnepaksi. Sanxionin pelimusiikin säveltäjä Rob Hubbard voitti myös palkinnon säveltämästään pelimusiikista. Toinen merkittävä piirre pelissä oli se, että se käytti ensimmäisenä John Twiddyn cyberload-latausjärjestelmää, jolla oli kuuluisa viesti pelihakkereita varten.

Angry Birds: Angry Birds on kiistatta suosittu ja hauska peli. Suomalaisen Rovio Entertainmentin kehittämä ja vuonna 2009 julkaistu peli valloitti miljoonien pelaajien sydämet maailmanlaajuisesti. Aikuiset ja lapset olivat suuria faneja kuuluisalle pelille, jossa tavoitteena on lennättää nuo suloiset mutta vihaiset linnut ritsan avulla tuhoamaan rakenteita ja kukistamaan pahat vihreät siat, jotka varastivat niiden munat. Jokaisella linnulla on omat ainutlaatuiset kykynsä, jotka lisäävät strategista pelattavuutta. Värikkäiden grafiikkojensa, tarttuvien äänitehosteidensa ja koukuttavan pelattavuutensa ansiosta Angry Birdsistä tuli nopeasti maailmanlaajuinen ilmiö.

Clash of Clans: Clash of Clans on toinen supersuosittu peli, joka on listattu historian 7 tärkeimmän suomalaisen pelin joukkoon. Supercellin kehittämässä pelissä pelaajat rakentavat kylänsä, kouluttavat joukkoja ja liittyvät klaaneihin taistellakseen muita pelaajia vastaan. Tavoitteena on puolustaa omaa kylää hyökkäyksiltä ja ryöstää muiden pelaajien kyliä kerätäkseen resursseja. Clash of Clansilla on erittäin suuri yhteisö, joka on aina havaittavissa sosiaalisessa mediassa, kun päivityksiä ilmestyy.

Max Payne: Remedy Entertainmentin kehittämä Max Payne on monien rakastama. Se on kolmannen persoonan räiskintäpeli, joka kertoo mukaansatempaavan tarinan Max Paynesta, entisestä newyorkilaisesta poliisista, josta on tullut kostomies, joka etsii kostoa niille, jotka murhasivat hänen perheensä. Peli tunnetaan intensiivisistä toimintakohtauksista, elokuvamaisesta tarinankerronnasta ja innovatiivisesta bullet time -mekaniikasta, jonka avulla pelaajat voivat hidastaa aikaa taistelun aikana.

Slicks and Slide: Slicks and Slide on räjähdys menneisyydestä, sillä jopa neljä pelaajaa voi kisata toisiaan vastaan yhdellä näppäimistöllä. Kaoottinen ja hurja näppäinten mashing voittamiseksi tekee siitä täysin kaoottisen ja hämmästyttävän samaan aikaan.

Nämä pelit korostavat suomalaisten pelinkehittäjien luovuutta ja innovatiivisuutta ja osoittavat heidän merkittävän vaikutuksensa maailmanlaajuiseen peliteollisuuteen.

Slicks and Slide: Slicks and Slide is a blast from the past, allowing up to four players to race against each other on one keyboard. The chaotic and frantic key mashing to win makes it completely chaotic and amazing at the same time.

These games highlight the creativity and innovation of Finnish game developers, demonstrating their significant impact on the global gaming industry.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.