Skip to content Skip to footer

Myös pienempi vippi kannattaa kilpailuttaa

Vipillä tarkoitetaan pienempää pikalainaa, jonka lainasumma on yleensä muutamista sadoista euroista korkeintaan pariin tuhanteen euroon. Vippi maksetaan takaisin kohtuullisen lyhyessä ajassa, minkä takia niitä kutsutaan myös pikalainoiksi. Vippien maine on hieman muita lainatuotteita huonompi, mikä johtuu pääosin niiden historiasta. Ennen kulutusluottojen sääntelyn tiukentumista pikavippeihin liittyikin korkeita korkoja ja kuluja.

Nykyään vippi on kuitenkin muita kulutusluottoja vastaava lainatuote. Oli tarkoituksena hakea vippi tai muu luotto, kannattaa lainatarjoukset aina kilpailuttaa ennen lainan ottamista. Vippien ja kulutusluottojen korot ovat aina yksilöllisiä, ja vain kilpailuttamalla löytää itselleen edullisimman mahdollisen tarjouksen.

Vippi on pienempi pikalaina

Vipillä tarkoitetaan suhteellisen pientä pikalainaa, joka maksetaan takaisin melko pian sen ottamisen jälkeen. Vippi on yleensä mahdollinen saada tilille melko nopeasti sen hakemisen jälkeen, joten sitä voidaan hyödyntää silloin, kun lisärahoituksen tarve on kiireinen.

Vippi voi olla suuruudeltaan 100-2000 euron suuruinen, ja sen takaisinmaksuaika valitaan yleensä kohtuullisen lyhyeksi. Maksusuunnitelmassa kannattaa pysyä, jotta pienen lainasumman päälle ei pääse kertymään kohtuuttomasti kuluja.

Nykypäivän vippi on hyvin erilainen lainatuote kuin entisaikojen huonon maineen omaavat pikavipit. Nykyään kulutusluottojen korkosääntely koskee samalla tavalla kaikkia lainoja.

Myös vippi kannattaa kilpailuttaa

Vaikka vippi on pienempi laina, kannattaa se silti kilpailuttaa. Vakuudettomien lainojen hinnoittelu vaihtelee, ja jokainen lainoja myöntävä yritys määrittelee itse hinnan omille palveluilleen.

Kulutusluoton ja pienemmän vipin korkoon vaikuttaa moni tekijä. Tällaisia ovat lainasumma, laina-aika sekä hakijasta tehty riskikartoitus. Jokaisella toimijalla voi olla hieman erilaiset kriteerit hakijoille, joten sama hakija voi saada erilaisia lainatarjouksia eri lainanmyöntäjiltä.

Siksi kilpailuttaminen kannattaa, ja pienenkin vipin kohdalla kannattaa pitää huolta kilpailuttamisesta. Myös pienen lainan takaisinmaksun aikana voi saavuttaa säästöä kymmenistä euroista jopa satoihin euroihin.

Kilpailutuspalvelu auttaa

Lainojen kilpailuttaminen tarkoittaa sitä, että pyydetään useita lainatarjouksia eri toimijoilta ja vertaillaan niitä edullisimman löytämiseksi. Lainat voi aina kilpailuttaa itse, mutta helpommalla pääsee, kun hyödyntää erilaisia kilpailutuspalveluita. Näiden tarkoituksena on auttaa lainan hakijaa löytämään itselleen sopivin ja edullisin lainatarjous.

Kilpailutuspalvelujen käyttäminen on helppoa, ja ne voivat auttaa löytämään parhaan mahdollisen tarjouksen niin vipille kuin muullekin vakuudettomalle lainalle. Hakijan puolesta riittää, että täyttää yhden hakemuksen, joka välitetään hakijan puolesta useille eri lainanantajille. Näin hakijan ei tarvitse itse etsiä ja vertailla, vaan lainatarjoukset saa helposti vertailtavaksi.

Kilpailutuspalvelut ovat yleensä hakijoille ilmaisia, ja ne auttavat pienentämään kustannuksia ja säästämään aikaa. Lainahakemus täytetään netissä, ja tarjouksia saa lähes välittömästi sen lähettämisen jälkeen. Tarjouksia voi vertailla rauhassa, ja tehdä päätöksen vasta sen jälkeen. Lainahakemuksen täyttäminen ei velvoita ottamaan lainaa eli tarjouksia ei ole pakko hyväksyä, jos niiden joukosta ei löydy sopivaa.

Siten pienikin vippi ja pikalaina kannattaa kilpailuttaa, jotta löytää edullisimman mahdollisen tarjouksen ja välttää maksamasta liikaa.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.