Skip to content Skip to footer

Millaiset Ovat Tämänhetkiset Pelialan Trendit? – 6 Trendiä, Jotka Ovat Ylitse Muiden Vuonna 2022

Vuosi 2021 oli pelialalle todellinen menestystarina, mutta kehitys jatkuu kovaa vauhtia eteenpäin. Markkinoille saadaan yhä uudempia ja näyttävämpiä pelejä sekä uudenlaisia teknologioita, jotka vievät pelaamisen viihdyttävyyden ihan uudelle tasolle.

Niin nettikasinot 2022, perinteiset videopelit kuin monet toimijat koko alan ympärillä pyrkivät jatkuvasti tuomaan pöytään jotain uutta ja erilaista, mitä ei olla vielä ennen nähty. Tämä on pelaajien kannalta vain ja ainoastaan positiivinen oravanpyörä.

Toisaalta kehitys on ollut niin kovaa, että tarjolle on alkanut tulla jo asioita, joiden ei uskottu vielä tässä vaiheessa olevan mukana pelialalla.

Mitä vuosi 2022 sitten tuo tullessaan? Millaisia trendejä pelialalla nähdään tällä hetkellä? Niistä otetaan selvää seuraavaksi!

Nykyhetken pelialan trendit

Pilvipelaaminen

Pilvipelaamisen rooli tulee kasvamaan tulevaisuudessa hyvin suureksi, sillä se mahdollistaa omien suosikkipelien pelaamisen suoraan netistä ilman hidasta lataamista ja konsolin muistin täyttämistä.

Tämä tekee pelaamisesta myös halvempaa, kun jokaista peliä ei tarvitse ostaa erikseen kalliilla hinnalla.

Markkinoilta löytyy jo mukava määrä palveluita tähän tarkoitukseen. Niitä ovat esimerkiksi:

  • Playstation Now
  • Xbox Cloud Gaming
  • Vortex
  • GeForce

Cross-platform -pelaamisesta tulee uusi normi

Eri verkkojen ja konsoleiden välisestä pelaamisesta tulee vuodesta 2022 alkaen yksi uusista normeista, joita pelialalla nähdään.

Se mahdollistaa sen, että eri konsoleiden omistajat voivat pelata helposti toistensa kanssa / toisiaan vastaan. Aiemmin tämä ei ollut mahdollista, vaan esimerkiksi Playstationin omistavat pelaajat pelasivat vain keskenään.

Vanhojen suosikkipelien remasterointi

Jo parin vuoden ajan on ollut havaittavissa, että ihmiset haluavat päästä kokemaan omat suosikkipelinsä vuosien takaa, mutta uudempina ja parempina versioina.

Siksi yhä useampi klassikko on tuotu uudelleen henkiin ja sama teema tulee jatkumaan tulevaisuudessakin, sillä se on hyödyllistä niin pelien valmistajalle kuin itse pelaajillekin.

Esimerkiksi seuraavista suosikkipeleistä löytyy jo remasteroitu versio:

  • Demon’s Souls
  • The Last of Us Part I
  • Metal Gear Solid: The Twin Snakes
  • Mafia: Definitive Edition
  • Ratchet & Clank

Lohkoketjuteknologiaan pohjautuva pelaaminen

Lohkoketjuteknologiaan liittyy monia mielenkiintoisia mahdollisuuksia videopelien osalta. Se esimerkiksi mahdollistaa pelinsisäisten ostosten tekemisen turvallisemmin, jonka lisäksi tarjolla tulee olemaan yhä enemmän pelejä, joissa Pay2Win muuttuu kohti Play2Earniä.

Mobiilipelaamisen määrä kasvaa

Yhä useammalta ihmiseltä löytyy tätä nykyä älypuhelin, josta on teknologian kehittymisen myötä tullut hyvin tehokas ja ominaisuuksiltaan vaikuttava tuote.

Näin ollen mobiililaitteille on pystytty alkaa tarjoamaan samanlaisia pelejä kuin konsoleillekin, mikä on entisestään kasvattanut mobiilipelaamisen suosiota.

Ja koska yhä useampi ihminen tulee tulevaisuudessakin omistamaan mobiililaitteen pelikonsolin sijaan, ovat pelikehittäjät valmiita panostamaan mobiilipeleihin enemmän kuin koskaan aiemmin.

Siitä oivana esimerkkinä toimii EA, joka osti 1,4 miljardilla dollarilla Playdemic-yhtiön viedäkseen omaa mobiilipuoltaan rutkasti eteenpäin.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.