Skip to content Skip to footer

Amazon Hankki Salausviestisovelluksen Wickr

Amazon ilmoitti tänään ostaneensa sovelluksen Wickr, joka on salattujen viestien lähettämiseen luotu vuonna 2012 perustettu sovellus. Diilin ehtoja ei ole paljastettu.

”Olemme innoissamme, kun kerromme AWS:n hankkineen Wickr-sovelluksen, joka on innovatiivinen yritys ja joka on kehittänyt alan turvallisimman ja salatun kommunikaatioteknologian,”

Amazon Web Services -yrityksen varajohtaja Stephen Schmidt kirjoitti. Yrityksen yhteyden syventyessä armeijan ja Washingtonin kanssa Schmidt lisäsi, että Wickr-sovelluksessa on myös toiminto, joka antaa yrityksille sekä valtion osastoille mahdollisuuden ottaa käyttöön seurannan ja turvallisuuden hallinnan, jotka auttavat heitä seuraamaan omia sääntöjään.

Schmidtillä on taustalla kokemusta tältä alalta. Hänen LinkedIn-profiilissaan lukee, että hän vietti vuosikymmenen FBI:ssa.

Wickr-sovellus, kuten sen kilpailija Signal, on ollut suosittu sovellus toimittajien ja ilmiantajien keskuudessa. Lisäksi se on Motherboardin mukaan rikollisten valinta. Selvää ei ole, kuinka tekniikkayritykseen liittyminen tulee vaikuttamaan sovelluksen suosioon käyttäjien keskuudessa.

Amazonin tapauksessa Schmidt ilmaisee, että hankintaan vaikutti ainakin osittain tarve pitää yllä tiedonsalausta etätyöskentelyssä. ”Siirtyminen hybridityöympäristöön COVID-19-pandemian takia on saanut yritykset ja valtioiden virastot kaipaamaan kommunikaationsa suojaamista,” hän kirjoittaa.

Schmidt sanoo, että AWS aikoo tarjota Wickr:n palveluita välittömästi. Nykyiset Wickr:n käyttäjät eivät tule näkemään suuria muutoksia ainakaan vielä.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.