Skip to content Skip to footer

Top 10 parhaat tulossa olevat PC-pelit vuonna 2022

Vuosi 2022 on jo hyvässä vauhdissa, mutta silti markkinoille on vielä odotettavissa lukuisia jännittäviä uusia videopelejä. Nyt on jo nähty esimerkiksi Dying Light 2, Elder Ring, Rainbow Six Extraction ja LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, mutta paljon uutta ja ihmeellistä on vielä luvassa.

Uusia pelejä julkaistaan lähes yhtä tiheään tahtiin kuin uusia nettikasinoita ja vuonna 2022 tullaan näkemään vielä uusia todellisia hittejä. Tässä artikkelissa käydäänkin läpi parhaimmat tulossa olevat PC-pelit vuonna 2022!

10 parasta tulossa olevaa PC-peliä 2022

1) Sniper Elite 5

Jo pitkään jatkunut WW2-toimintasarja Sniper Elite palaa jälleen uuden nimikkeen kanssa toukokuussa. Voit pelata yksinäisenä asemiehenä suunnitelmallisesti kukistamassa natseja monimutkaisilla tasoilla tai tuoda ystäväsi mukaan. Tällöin pelaaminen olisi kaksin kerroin hauskempaa!

Kuten nimestä voi päätellä, on tarkka-ammunta tässäkin pelin jatko-osassa kaiken ytimessä. Se tarjoaa sinulle oivan mahdollisuuden löytää täydellisiä paikkoja, joista pystyt salaa tuhoamaan määrätyt kohteet. Mukaan mahtuu kuitenkin ansoja, mielenkiintoisia laatikoita sekä tarkkoja vartijoita.

Uusi moninpelikäänne tarjoaa pelaajillle mahdollisuuden hyökätä muiden kampanjaan. Tämä tarkoittaa, että sinun on huolehdittava toisesta mahdollisesti todella taitavasta tarkka-ampujasta, joka seuraa sinua natsien miehittämän Ranskan halki.

2) My Time At Sandrock

Hyveellinen ja post-apokalyptinen eivät yleensä sovi hyvin yhteen, mutta My Time At Sandrockin – My Time At Portian jatko-osan – avulla sinulla on mahdollisuus rakentaa vaikeuksissa olevasta kaupungista hiljalleen uusi kukoistava yhteisö.

Luominen, viljely ja itse yhteisö muodostavat perustan kaikelle. Rakennat maailman uudelleen, opit valmistamaan kaikkea levyistä siltoihin ja kylväessäsi maata löydät jäänteitä vanhasta maailmasta.

Et voi tehdä tätä kaikkea yksin. Onneksi Sandrockin kaupungissa on yli 30 NPC:tä, joiden kanssa hengata. Tutustu rohkeasti heihin lahjojen ja kokoontumisten avulla.

3) Saints Row

Tämä vuonna 2006 lanseeratun tarinallisen Saints Row -sarjan uudelleenkäynnistys sisältää tiukasti tasapainottelevan tarinan, jossa yhdistyvät niin vakavuus kuin komediakin. Saints Row: The Third ei sisällä uusimpien versioiden ylivoimaisen hassua ja naurettavaa luonnetta, mikä on joidenkin mielestä mennyt hieman yli.

Peli myös tuhoaa joitain sarjan historiasta löytyneitä epämieluisia elementtejä.

Uudelleenkäynnistyksessä avoimen maailman peli sijoittuu Yhdysvaltojen lounaisosassa sijaitsevaan kaupungiin, jota hallitsee kolme jengiä. Pelaajat yrittävät napata kaupungin omaan hallintaansa perustamalla uuden rikollisjengin.

4) UNCHARTED: Legacy of Thieves Collection

Kaksi remasteroitua konsoliklassikkoa tulevat PC:lle UNCHARTED: Legacy of Thieves -kokoelman saattelemana. Paketti sisältää UNCHARTED 4: A Thief’s Endin, jossa Nathan Drake metsästää merirosvojen aarteita ympäri maailmaa. Tasot ovat laajoja ja ne sisältävät eksoottisia pulmia, joita tutkia ja ratkoa.

UNCHARTED: The Lost Legacy on sarjan ensimmäinen peli, jossa ei nähdä lainkaan Nathan Drakea. Pelaajat ohjaavat Chloe Frazeria, kun hän astuu päärooliin metsästäen Ganeshin hammasta.

5) Star Trek: Resurgence

Star Trek: Resurgence on osuva nimi. Star Trek on lähes kaikkialla juuri nyt, ja kun useissa uusissa elokuvissa ja sarjoissa etsitään outoja uusia maailmoja, oli vain ajan kysymys, ennen kuin peli julkistettiin.

Star Trek: Resurgence on myöhäisen TNG-aikakauden seikkailupeli Dramatic Labsilta, tiimiltä, joka koostuu entisistä Telltale Games -kehittäjistä. He loivat kerronnallisen seikkailupelin, joka on täynnä diplomaattista vuoropuhelua ja teknopuhetta. Samalla se antaa sinun kokea avaruusdiplomatiaa, poikkeavuuksia ja Spockin vierailua kahden miehistön jäsenen näkökulmasta.

6) S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R lanseerattiin räjähdysmäisesti vuonna 2007, kun ukrainalainen kehittäjä GSC Game World esitteli maailmalle Exclusion Zonen – tieteiskirjallisuuden käänteen todelliseen Tšernobylin poissulkemisvyöhykkeeseen, joka sisältää mutaatioita ja selittämättömiä, tappavia poikkeavuuksia.

Tämä ensimmäisen persoonan selviytysmiskauhusarjan uusin osa oli alun perin tarkoitus julkaista vuonna 2012, mutta se katosi ja nousi uudelleen esiin Unreal Engine 5 -pelinä vuonna 2018.

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl sisältää epälineaarisen tarinan, joka on rakennettu vyöhykkeen post-apokalyptisen kohtalon ympärille. Peliin on suunniteltu moninpelitila, joka tulee käyttöön pian pelin julkaisun jälkeen.

7) Homeworld 3

Avaruuteen perustuva strategiasarja Homeworld on satunnaisesti julkaissut remastereita ja spin-offeja vuodesta 2003 lähtien, mutta tämä on ensimmäinen täysi jatko-osa 19 vuoteen.

Homeworld 3 sijoittuu johonkin aikaan Homeworld 2:n jälkeen, ja se seuraa hyperavaruusporttiverkoston luomaa yltäkylläisyyden aikakautta. Verkko on nyt romahtamassa ja palaavan päähenkilön Karan S’jetin on selvitettävä miksi.

Tyypillinen resurssien kerääminen, laivaston rakentaminen ja tyylilajin taktiset taistelut pyörivät pelaajan emoaluksen ympärillä jyrkästi, ankarissa avaruustaustoissa, mikä tekee sarjasta edelleen erottuvan.

8) PC Building Simulator 2

Tietokoneen rakentaminen on todella helppoa ja tässä pelissä sen oppii hetkessä, jos taito ei vielä ole tallella. Sinun tehtävänäsi on luoda tietokoneita tietokoneimperiumin rakentamista varten. PC Building Simulator 2:ssa ideana on suunnitella pelitietokoneita, ja tämä on hyödyllistä etenkin oikean elämän kannalta, sillä PC-pelaajan kannattaa rakentaa oma pelitietokoneensa itse.

Aloita tylsästä kotelosta ja tee siitä LED-valojen ympäröivä pelaamisen tehopakkaus. Sinulla on mahdollisuus yhdistää yli 45 todellisen brändin, mukaan lukien AMD, Intel ja NVIDIA, osia ja kytkeä monimutkaisia vesijäähdytysjärjestelmiä. Tämän kaiken voi tehdä ilman, että sinun tarvitsee huolehtia kalliista virheestä, joka voisi oikeassa elämässä aiheuttaa näytönohjaimen tuhoamisen.

9) Forspoken

Forspoken on upea luomus äskettäin perustetulta Luminous Productions -studiolta, johon sisältyy entisen Final Fantasy XV:n kehittäjien jäseniä. Tämä peli pudottaa pelaajat Frey Hollandin kenkiin pian sen jälkeen, kun hän on saapunut New Yorkista Athian fantasiamaailmaan.

Frey käyttää uusia löydettyjä taikavoimiaan matkustaakseen henkeäsalpaavan ja uskomattoman vaarallisen uuden maailman halki toivoen löytävänsä tiensä kotiin ja kukistavansa maata hallitsevat tyrannilaiset tantat.

Pelin surrealistiset viholliset ja Freyn epätavallinen taika näyttävät sekoittuvan hyvin yhteen tuoden näyttäviä visuaaleja ja upeita pelihetkiä.

10) Railgrade

Se, että olet kaukaisella planeetalla ja kärsit taloudellisesta romahduksesta, ei tarkoita, etteikö junien pitäisi kulkea ajallaan. Railgradessa voit palauttaa siirtokunnan omaisuudet suunnittelemalla ja rakentamalla tehokkaan junajärjestelmän.

Napsauta yhteen aavikoiden ja kanjonien poikki kulkevia raiteita ja pyri luomaan täydellinen reitti, joka toimittaa tarvittavan rahdin katkaistuihin kaupunkeihin. Junien liikkuva kalusto antaa voiman planeetan teolliseen vallankumoukseen.

Tässä vain muutama erinomainen uusi julkaisu, jotka tullaan näkemään tänä vuonna. Ensi vuosi tulee olemaan varmasti entistäkin hurjempi!

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.