Skip to content Skip to footer

Mitä kannattaa huomioida uutta Samsung älypuhelinta valitessa 

Jos uuden älypuhelimen valinta on jo niin pitkällä, että tietää merkin olevan Samsung, puhelimen ostoprosessi on jo hyvällä mallilla. Samsung älypuhelimia on useita eri vaihtoehtoja, riippuen siitä, mikä käyttäjälle on tärkeää. Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat usein akun kesto, hyvä kamera, muistin määrä ja tietysti ulkonäkö.

Lisäksi saattaa vaikuttaa sovellusten valikoima ja määrä, toimitusnopeus, hinta ja elinkaaren vaihe. Älypuhelinten elinkaari on tunnetusti noin 2 vuotta, joskus vähän enemmän. Siksi aivan elinkaarensa loppuvaiheessa oleva älypuhelin, voi olla riskivalinta. Voi olla, että laitevalmistaja ei enää tue sen päivityksiä kovin pitkään. Samsung on ollut pitkään markkinoilla ja sillä tulee uusia lippulaivatuotteita ulos säännöllisesti. Lisäksi sitä kehitetään koko ajan, joten vaihtoehtona se on oiva älypuhelin. 

Samsung puhelimen pääasiallinen käyttötarkoitus

On tärkeää uutta puhelinta ostettaessa, pysähtyä miettimään, mihin kaikkiin tarkoituksiin sitä haluaa ja tarvitsee käyttää. Jos haluaa ottaa paljon hyvälaatuisia kuvia ja videoita ja postata niitä sosiaaliseen mediaan, silloin kannattaa ottaa huomioon puhelimen kameran laatu ja muistin määrä. Jos puhelinta on tarve käyttää pelaamiseen tai ammattikäyttöön, kannattaa valita Samsungin huippulaadukkaita ja kalliimpia malleja. Samsungin S-sarja on tätä laatuluokkaa. Edullinen peruskäyttöpuhelin on pääosin Samsungin A-sarja. 

Puhelimen suorituskyky merkitsee paljon

Jos käytössä on paljon erilaisia sovelluksia tai puhelimella pelataan paljon pelejä, tehokkaat prosessorit ovat tärkeitä asioita. RAM-muistin määrä ja nopeat tallennukset ovat suorituskyvyn osalta niinikään tärkeitä. Edelleen Samsungin S-sarja on suorituskyvyltään se paras, kun taas A-sarja tarjoaa jossakin määrin kohtuullisen tasoista suorituskykyä. 

Puhelimen näyttö

Samsung puhelimilla on erikokoisia ja mallisia näyttöjä. Niiden laatu ja koko ovat usein todella tärkeitä asioita. Niiden tuoma lisäarvo kokonaiskäyttö kokemuksen kannalta, ovat merkittäviä. Suurilla näytöillä on mahdollista pelata ja tehdä erilaisia näyttäviä videoita. Pienemmät näytöt ovat helppokäyttöisiä ja mahtuvat pienempään tilaan. Näytön resoluutio on järkevää aina tarkistaa puhelinta ostettaessa. Se vaikuttaa helposti värien tarkkuuteen ja toisaalta myös energiatehokkuuteen. 

Puhelimen kamera on monelle tärkein ominaisuus

Monet ihmiset kuvaavat nykyään todella paljon kuvia ja videoita ja jakavat niitä tuttavilleen ja perheenjäsenilleen. Kamera on siksi hyvin tärkeä ominaisuus uutta puhelinta ostettaessa. Mitä parempi ja laadukkaampi kamera on, sitä enemmän tulee usein otettua kuvia ja videoita. Ne ovat todella ihastuttavia muistoja joskus myöhemmin. Kamerajärjestelmä on siten hyvä tarkistaa aina, kun valitsee Samsung puhelinta. Myös merkin eri mallien välillä on eroja. Tässäkin Samsung GAlaxy S-sarja tarjoaa laadukkaampia kameroita kuin A-sarja. Lisäksi on vaikutusta sillä, onko kamerassa yökuvaus, laajakulma ja makrokuvausmahdollisuus. 

Akun kesto on uusissa puhelimissa yleensä hyvä

Kun on ostamassa uutta älypuhelinta miltei poikkeuksetta, akun kesto on puhelimen elinkaaren alussa yleensä hyvä. Kun puhelimelle tulee ikää, akun kestokin heikkenee. Sen verran tarkkana kannattaa puhelimen valinnassa olla, että valitsee puhelimen, jonka akun kesto on riittävä omaan käyttöön. Jos puhelinta pitää ladata koko ajan, on myös vaarana, että tarpeen tullen akku on tyhjä. Se ei silloin yleensä kestä kauan ja jos tiukka paikka tulee, akku voi olla loppu. Siksi tarpeeksi pitkä akun kesto puhelimen elinkaaren alkuvaiheessa, on ehdottomasti tärkeä ominaisuus. 

Samsung puhelimen ohjelmisto ja päivitykset

Kaikki Samsungin puhelimet käyttävät Android-käyttöjärjestelmää ja sen eri versioita. Puhelimesta kannattaa tarkistaa aina, mikä käyttöjärjestelmä versio on juuri siihen sopiva tai mitkä versiot. Käyttöjärjestelmä yhdessä käyttöliittymän kanssa, muodostaa käyttäjän saaman käyttökokemuksen. Joten näihin kannattaa ehdottomasti tutustua ennen laitteen ostamista. Puhelimesta on hyvä selvittää, että se varmasti voi vastaanottaa ja tarjoaa päivityksiä käyttöjärjestelmään, jotta sen turvallisuustaso on kunnossa ja käyttäjänä on käytössä aina uusimmat hienot ominaisuudet, joita on kehitetty. 

Tallennustila vaikuttaa siihen mitä puhelimeen mahtuu

Tallennustilan tulisi olla tarpeeksi suuri, jotta puhelimeen saa tallennettua tarpeeksi kuvia, videoita, dokumentteja, sovelluksia ja muita tarvittavia itselle tärkeitä asioita. Joissakin malleissa on mahdollista ostaa muistikortteja lisätallennustilaa varten. Kaikissa malleissa tämä ei ole mahdollista, joten sekin kannattaa tarkistaa ennen puhelimen ostoa. 

Muita ominaisuuksia ja laitteen hinta

Aivan lopuksi, merkittäviä asioita Samsung puhelimen valinnassa ovat siinä toimivat yhteydet kuten 5G-tuki tai NFC-ominaisuudet sekä ennen kaikkea laitteen hinta. S-sarjan Samsung puhelimet ovat aina kalliimpia, mutta niiden hinnalla saa laadukkaita ja korkean teknologian puhelimia. A-sarja tarjoaa alemmalla hinnalla hyviä käyttöpuhelimia. Tärkeää on siten miettiä tarkkaan, mitkä asiat ovat tärkeitä ja mitä asioita ilman voi olla. Jos hinnalla ei ole väliä, Samsungin S-sarjan kalleimmat puhelimet tarjoavat varmasti laadukkaat ja hienot elämykset uuden Samsung älypuhelimen parissa, aivan kuten slotti pelit tarjoavat hyviä ja laadukkaita elämyksiä.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.