Skip to content Skip to footer

Joustoluotto Vai Laina – Kumpi on Parempi Vaihtoehto?

 

Kun hankinta on suuri, kasvaa myös äkkinäinen rahan tarve. Jos säästöjä ei ole säästettynä tarpeeksi säästötilille, voi aika olla vilkaista myös muita vaihtoehtoja. Tällaisiin tilanteisiin niin joustoluotot, kuin -lainatkin ovat antaneet avun. Jopa sadat tuhannet suomalaiset ovat uskoutuneet näiden lainojen apuun.

Moni kuitenkin pohtii, onko joustoluotto vai laina parempi vaihtoehto. Niitä onkin hyvä verrata keskenään, jotta löytää itselleen sopivimman ratkaisun.

Arki tai juhla – tilanteet voivat yllättää

Pesukone menee rikki, auto kaipaisi uutta sylinteriä, hevosharrastus vaatii pientä budjetointia, lomamatkalle kaivattaisiin ylimääräistä käyttörahaa tai palkka ei ihan riittänyt juhannusruokien ostoon. Kuulostavatko nämä tilanteet sinun mielestäsi tutuilta?

Et ole ainut, jolle elämä tuo vastaan yllättäviäkin tilanteita niin arjessa, kuin juhlassa. Aina ei ole järkevää käyttää kaikkia säästöjään tai käyttötiliään täysin typötyhjäksi, minkä vuoksi esimerkiksi joustava laina voi tuoda apua äkillisiin tilanteisiin. 

Myös joustoluotto on vaihtoehto, jolloin luottoa voi käyttää luottokortin tapaan. Se on saatavilla aina kun tilanne niin vaatii tai elämä yllättää äkillisillä menoilla, tai esimerkiksi koira söi kalliit nahkakengät. Ne voivat auttaa monesta eri pinteestä.

Miksi joustoluottoa käytetään?

Pankit tarjoavat luottokortteja, mutta kukaan ei tarjoa ilmaisia lounaita ilman syytä. Monissa luottokorteissa on paljon juoksevia muita kuluja ja lisäksi niiden olemassaolo saattaa herättää itsessä tunteen, että korttia tulisi käytettyä turhankin usein. Sen vuoksi monet pitävät joustoluottoa turvallisena vaihtoehtona.

Joustoluotot ovat todella hyvä vaihtoehto silloin, kun halutaan luottoa äkilliseen rahantarpeeseen. Luottoa voidaan maksaa takaisin pikku hiljaa, jolloin suurta summaa ei menetä kerralla. Sen vuoksi joustoluotosta on paljon positiivisia kokemuksia.

Joustava laina lainaajan tarpeisiin

Äsken tutustuimme joustoluottoon, mutta miten joustolaina eroaa luotosta? Laina on suurempi summa, joka lainataan johonkin äkilliseen tarpeeseen ja sitten sitä maksetaan pikku hiljaa takaisin, tai vaikka jo kerralla, aivan kuten lainan ottaja itse haluaa. Se onkin hyvä vaihtoehto esimerkiksi auton tai veneen ostamiseen, remonttiin tai lääkärikuluihin.

Joustolaina on monelle se ensimmäinen ja matalakynnyksinen laina, jonka avulla pystyy perehtymään lainojen maailmaan. Kuten sen nimikin jo sanoo – on se nopea ottaa ja siksi äkillinen ratkaisu. Lainoja ei kuitenkaan tule koskaan ottaa ilman vakaata harkintaa.

Jos olet jo aiemmin anonut joustoluottoa, voi se nopeuttaa entisestään joustolainan anomisprosessia. Lainat ovat kuitenkin aina lainoja, olivat ne miten joustavia tahansa. On kuitenkin tärkeää, että esimerkiksi elämäntilanteen äkillisessä muutoksessa voi lainantarjoajaan olla yhteydessä ja sumplia uutta elämäntilannetta.

Kumpi on parempi vaihtoehto

Se on niin kliseistä, mutta parempi vaihtoehto täytyy aina pohtia oman tilanteen kannalta. Jos on ostamassa muutaman satasen lomamatkaa verraten uuden auton ostoa, voi tilanne olla hyvinkin erilainen. Lisäksi lainahakemukset tai luoton anominen täytetään aina omien tietojen mukaan, jolloin lainan määrät ja ehdot voivat olla hyvin erilaisia tilanteesta riippuen.

Voidaan kuitenkin sanoa, että jos lainan tai luoton ottaminen on punnittu tarkkaan, on se hyvä vaihtoehto jos se tuo hyötyä omaan tilanteeseen. Lainaa tai luottoa ei pidä ikinä käyttää sillä perusteella, että sillä esimerkiksi paikataan entisiä velkoja pois.

Ne ovat hyviä vaihtoehtoja kuitenkin rahantarpeeseen, jossa omaa tilannetta saa joudutettua tai autettua lainarahan avulla. Ja rahan saa aina myös maksettua pois sovitulla maksuajalla. Koska unelmat on tehty toteutettaviksi, kannattaa lainaa hyödyntää jos oma tilanne on siihen oivallinen ja toteuttaa asioita, joita ei muuten saisi toteutettua.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.