Skip to content Skip to footer

Jalkapallo – Livekertoimet ja Vedonlyönti Sekä Kolikkopelit

Jalkapallon seuraaminen on monipuolistunut viimeisten vuosien aikana teknisen kehityksen myötä. Nykyään voit ottelua katsellessasi selailla reaaliajassa myös ottelun tilastoja ja tapahtumia, ja jopa pelata livevetoja ottelun sisäisistä tapahtumista ja tilanteista.

Siinä missä jalkapalloa on entistä enemmän tarjolla sekä television että suoratoiston eri kanavien ja palveluiden kautta, myös rahapeleistä kiinnostuneiden eli vedonlyöjien mahdollisuudet ovat lisääntyneet jalkapallon livekertoimien muuttuessa pelin mukana ottelun alusta ottelun loppuun saakka. Ja entä sitten jalkapallon ja vedonlyönnin ohella kolikkopelit, ja niiden kehittyneet ominaisuudet, voittomahdollisuudet ja sadat erilaiset peligenret.

Jalkapallon muuttunut seuraaminen

Vielä muutamia vuosia sitten Suomessa oikeastaan ainoa ajantasainen tapa saada tietoa eri Euroopan jalkapalloliigoista oli Suomessa ilmestyvä Veikkaaja-lehti, joka kertoi viikoittain uutisia pelaajista, valmentajista ja joukkueista, sekä tarjosi viikon vetovinkkejä. Noista Veikkaajan johtotähtipäivistä on jo vuosia, ja näiden viimeisten vuosien aikana nettiin on ilmestynyt satoja sivustoja, joilta saa ajanmukaista tietoa joukkueista sekä pelaajista, sekä monipuolisesti kaikkea mahdollista tilastotietoa, joka on omiaan kaikille niille vedonlyöjille, jotka oikeasti laskevat todennäköisyyksiä.

Urheiluvedonlyönnissä on nimenomaan kyse todennäköisyyksistä ja niiden laskennasta – sitä samaa tekevät myös vedonlyöntikohteita tarjoavat operaattorit, jotka todennäköisesti osuvat kertoimissaan kyllä kohdalleen, mutta muutama pikku vinkki on hyvä tietää, varsinkin jos harrastaa vedonlyöntiä jalkapallon kansainvälisistä kohteista vähänkään enemmän ja on kiinnostunut oikeasti löytämään ne parhaat kertoimet.

Kertoimien ja pelaajien logiikka

Useimmiten vetokohteiden kertoimet lasketaan tilastotietojen ja joukkueen sekä pelaajien tiedoista, jotka yhdistämällä saadaan matemaattisesti eri pelikohteille kertoimia. Joskus voi kyseessä olla kaksi joukkuetta, jotka eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet, joten tilastotiedon ja kertoimien laskijoiden ammattitaito laitetaan koville, ja silloin voi esiintyä myös hajontaa kertoimissa eli operaattoreiden välillä – ja nämä voivat olla myös hyviä vetokohteita- yleensä sille altavastaajalle.

Yksi hyvistä tavoista löytää kohtuullisen hyviä kertoimia, ja kenties niitä ylikertoimia, joissa kerroin saattaa olla korkeampi kuin mitä tilastot ja matematiikka antaisivat, ovat esimerkiksi maaottelut.

Maaotteluissa ja kansainvälisissä cup-otteluissa tulee esille eri maiden kansallismielisyys, eli oman maan joukkuetta pelataan enemmän, vaikkei joukkueella olisi edes mahdollisuuksia – tai jos kerroin on liian matala – vedonlyöntioperaattorit tietävät tämän, ja siksi kotimaan kohteissa kansainvälisissä otteluissa saattaa olla yli- ja alikertoimia – eli kannattaa katsella ja etsiä niitä kansainvälisiä kohteita.

Mitä sitten ei kannata pelata? Monessa vedonlyöntioppaassa puhutaan minimikertoimista, joita ei missään nimessä kannata pelata – ei ole mitenkään mahdotonta, että ylivoimainen joukkue häviää pelaamalla huonosti, lähtemällä otteluun ns. takki auki ja tuloksena on yllätyshäviö.

Kolikkopelit ovat myös kehittyneet koko 2000-luvun ajan, mutta niissä ei niinkään mietitä yli- tai alikertoimia, sillä kasinoiden automaattipelit ovat 100 % sattumaan perustuvia.

Mitä sitten kannattaa pelata? Kuten tuossa äsken kerroimme, kansainvälisissä peleissä on monesti mahdollisuus löytää hyviä pelikohteita ja hyviä kertoimia. Myös ottelut, joissa pelaavat joukkueet eivät ole koskaan kohdanneet toisiaan, ja sitten totta kai uudet lajit, kuten Esports – sen tilastot ovat vielä nuoria, ja erot joukkueiden välillä jopa pienempiä kuin monissa muissa joukkuelajeissa. Lisäksi tietokonepelien pelaaminen ammattina on vielä niin uutta, että ammattilaisissakin on paljon eri tasoja – ja pelaamiseen suhtautuminen saattaa muuttua jopa päivittäin.

Sosiaalinen media apuna

Sosiaalisesta mediasta on tullut iso apu vedonlyöjille, sillä monilla ammattilaisilla jalkapalloilijoilla ja muiden lajien pelaajilla on omat sosiaalisen median tilinsä, josta saattaa saada välillä hyvääkin infoa joukkueesta ja pelaajista – jos esimerkiksi joukkueen tähdellä on synttärikemut ja peli seuraavana päivänä, voi hyvinkin olla, että valmentajan ohjeita ei ole noudatettu, ja kentälle saattaa tulla useampi väsynyt pelaaja.

Sosiaalinen media on tuonut myös mahdollisuuden muodostaa erilaisia pelaaja rinkejä ja vinkkirinkejä vedonlyöjien tai kaveriporukoiden välille. Näissä keskusteluissa käydään päivittäin vilkasta keskustelua sekä eri joukkueista, että tulevista otteluista, kuin myös yleensäkin vedonlyönnistä ja sen tulevaisuuden mahdollisuuksista. Se, että nykyään voi pelata livenä uusia pelikohteita vaihtuvilla kertoimilla on vain yksi uusi pelaamisen muoto, ja varmasti 2020-luku tulee tuomaan vielä paljon lisääkin nimenomaan livepelaamisen.

Tietokoneet, matematiikka ja kertoimet

Jos sitten oikeasti on kiinnostunut enemmän vedonlyönnistä, on netissä tarjolla sovelluksia, joiden avulla voi itse alkaa laskea kertoimia- onko se sitten järkevää, ja kuinka kauan se vaatii aikaa ja uuden opettelua, on yksilöllistä. Onhan Suomessa vedonlyönnin ammattilaisia, jotka ovat jopa tehneet itselleen puoliautomaattisia omia sovelluksia, joiden avulla he tekevät vedonlyöntiä työnään – se onkin yksi niistä harvoista rahapeleistä pokerin pelaamisen lisäksi, jota voi isolla riskillä tehdä myös ammattina.

Muista vain kaikessa rahapelaamisessa pelata omaan talouteesi verrattuna vastuullisesti. Älä panosta niin paljoa, että mahdollinen tappio saisi aikaa arjen taloudessa ongelmia, ja pidä oikeasti kirjaa pelaamisestasi, jotta tiedät, kuinka paljon olet voittanut ja hävinnyt – enemmän pelaavalle on järkevää luoda itselle selkeä pelibudjetti, pelikassa, jonka kautta vedot aina lyö.

Suurimmat yksittäiset voitot pienellä panoksella tarjoavat kolikkopelit – voit voittaa yhdellä kierroksella miljoonia- ja niin tapahtuu kuukausittain jollekin onnelliselle eurooppalaiselle.

Tietoa entistä enemmän

Se, että tekninen kehitys on tuonut livepelit saataville, ja jalkapalloa on mahdollista pelata eli vetoa lyödä otteluiden aikana ja samalla vaikka katsella ottelua omasta älypuhelimesta – tai lyödä vetoa samalla kun on katsomossa katsomassa peliä – nämä mahdollisuudet ovat tulleet vasta viime aikoina.

Ottelun sisäiset pelikohteet ovat olleet nyt pelikohteita viimeiset vuodet ja se on tuonut jokaiseen livekohteeseen paljon enemmän pelattavaa.

Jos ennen pelattiin vain tuloksesta ja voittajasta, niin nykyään jalkapallon livekertoimet voivat sisältää, vaikka seuraavan rajaheiton tai keltaisen kortin – tai jonkin muun ottelun sisäisen tilanteen- pelattavaa on oikeasti moninkertaisesti verrattuna entiseen pelitapaan, jossa kaikki vedot piti jättää hyvissä ajoin ennen ottelun alkamista.

Jos et vielä ole kertaakaan pelannut livepelejä – mutta olet lyönyt vetoa jalkapallo-otteluista, kokeile ensi kerralla, kun olet miettimässä vedonlyöntiä, että kokeilisit livevetoja – ne ainakin lisäävät erilaisen jännityksen ottelun seuraamiselle.

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.