Skip to content Skip to footer

Esittelyssä kaikkien aikojen 5 parasta FIFA-peliä

Kun mietitään urheilupelejä, ei mikään vedä vertoja FIFA-pelisarjalle. Se on tarjonnut jalkapallon ystäville erittäin korkealaatuista viihdettä jo useiden vuosien ajan, eivätkä muut jalkapallopelit ole päässeet lähellekään samalle tasolle tämän EA:n luomuksen kanssa. 

FIFA-pelit ovat monille tapa rentoutua ja viettää aikaa, mutta eSportsin suosion myötä maailman parhaimmille pelaajille on avautunut mahdollisuus tienata pelaamalla kyseistä videopeliä. Ja tätä nykyä monet vedonlyöntisivustot tarjoavat mahdollisuuden lyödä vetoa näistä eFIFA-turnauksista, joissa on jaossa jopa satojatuhansia euroja palkintorahaa. Pakollista tällainen ei kuitenkaan ole, vaan tästä pelisarjasta voi edelleen nautiskella myös huoletta omalla kotisohvalla. 

Pelasipa FIFA-pelejä sitten millä tavalla tahansa, on monille vuoden kohokohta se hetki, kun uusi FIFA-peli ilmestyy markkinoille. Teknologian ja internetin kehittymisen ansiosta pelit ovat menneet vuosi vuodelta eteenpäin ja niistä on tullut yhä realistisempia ja grafiikoiltaan näyttävämpiä. 

Uusi ei kuitenkaan tarkoita aina parempaa ja sama on pätenyt ja pätee edelleen myös FIFA-pelisarjan kohdalla. Tässä artikkelissa käymmekin läpi kaikkien aikojen 5 parasta FIFA-peliä vuosien varrelta! 

Top 5 parhaat FIFA-pelit 

Tässä ovat top 5 kautta aikain parhaimmat FIFA-pelit: 

  • FIFA 13 
  • FIFA 04 
  • FIFA 14 
  • FIFA 11 
  • FIFA 10 

Tutustutaanpas jokaiseen näihin peliin hieman tarkemmin! 

FIFA 13 

Vaikka pelaaminen ei juurikaan muuttunut vuotta aiempaan saapuneeseen peliin nähden, oli kyseessä silti yksi mukaansatempaavimmista, yksityiskohtaisimmista ja viihdyttävimmistä jalkapallopeleistä tähän asti. Kun astuit yhdelle FIFA 13:n upeista stadioneista, kävi välittömästi selväksi, ettei kyseessä todellakaan ollut vain kopio edellisestä. 

FIFA 13 piti sisällään muutamia kehitysaskelia, kuten mahdollisuuden tähdätä syöttöjä ja asettaa oma pelaaja juoksemaan kohti vastustajan maalia. Merkittävin lisäys olivat kuitenkin erilaiset taitopelit (Skill Games), joiden avulla pelaajalla oli mahdollisuus kehittää omaa pelaamistaan entistä paremmaksi. 

Ja ne ovat edelleen – 10 vuotta myöhemmin – olennainen osa FIFA-pelisarjaa. 

Suurimmat muutokset tässä pelissä olivat kuitenkin lähinnä hienovaraisia ja yksityiskohtiin painottuvia, joilla ei juurikaan ollut merkitystä satunnaisille pelaajille. 

FIFA 04 

FIFA 2004:ssä nähtiin liuta merkittäviä uudistuksia, jotka tekivät pelaamisesta realistisempaa ja antoivat pelaajalle enemmän kontrollia. Esimerkiksi tietokoneen varassa ohjatut pelaajat liikkuivat tyhjiin tiloihin, jotta he pystyivät vastaanottamaan syöttöjä ja auttamaan pelaajaa kentällä. 

Lisäksi tämä pelisarja erottui muista täysin uudenlaisella pallon fysiikkajärjestelmällä. Sen sijaan, että pallo vain liimautui pelaajien jalkoihin, siitä tuli täysin erillinen kokonaisuus kentällä. 

FIFA 14 

FIFA 14 muutti jotain tuttua uudemmaksi, jännittävämmäksi ja mukaansatempaavammaksi, vaikkakaan siitä ei juurikaan löytynyt uusia ominaisuuksia. FIFA 14 vei pelaamisen kuitenkin askeleen lähemmäs realismia, kun se siirtyi kokonaan eri raiteille FIFA 13-pelistä. 

Samana vuonna julkaistiin myös FIFA World Cup -peli, sillä kyseisenä vuonna järjestettiin yhdet legendaarisimmista jalkapallon MM-kisoista, jotka Saksa lopulta voitti Mario Götzen jatkoaikamaalilla. Peli ei kuitenkaan lopulta pystynyt vetämään vertoja varsinaiselle FIFA 14-pelille, joka kykeni haastamaan kokeneimmatkin pelaajat uusilla sekä jännittävillä pelimahdollisuuksilla. 

FIFA 11 

FIFA 11 oli muihin ennen sitä FIFA-peleihin verrattuna paljon monipuolisempi ja hienostuneempi. Tämän vuoden versio oli kenties yksi koukuttavimmista, sillä pelaamiseen tehtiin niin paljon parannuksia. 

Pelaajilla oli mahdollisuus kokea hyvin syvällinen pelikokemus, joka muistutti arvaamattomuudellaan ja innostavuudellaan ihan todellista jalkapallopeliä. Tästä kävi pitkälti kiittäminen parannettuja pelaajaominaisuuksia sekä uudenlaisia animaatioita. 

FIFA 11 piti sisällään myös monia sisältöuudistuksia, sillä ensimmäistä kertaa pelisarjan historiassa tarjolle tuli monista muista urheilupeleistä tuttu uratila. Lisäksi tässä FIFA-pelissä oli ensimmäistä kertaa mahdollista pelata netissä 11 v 11 -peli toista pelaajaa vastaan. 

Näiden lisäksi mukaan mahtui vielä monia muita online- ja offline-parannuksia, minkä johdosta kyseessä on edelleen yksi ominaisuusrikkaimmista peleistä, mitä FIFA-pelisarjan historiasta löytyy. 

FIFA 10 

FIFA 10 toi mukanaan liudan uusia ominaisuuksia ja pelitiloja, johon se yhdisti vielä hyvin viihdyttävän pelattavuuden. Kyseessä oli audivisuaalisesti upealla tavalla toteutettu peli, jonka kruunasi viihdyttävät kommentaattorit. 

Tästä FIFA-pelistä vähennettiin nettipelaamisen pitkiä siirtymiä ja animaatioita, mikä toi pelaamisen hyvin vauhtia. Kun tähän yhdistettiin erinomainen suorituskyky, lukuisat pelitilat ja FIFA 09:n puutteiden parannukset, saatiin aikaiseksi peli, joka on edelleen yksi markkinoiden parhaimmista. 

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.