Skip to content Skip to footer

Eduskunta hyväksyi uhkapelaamisen uudistuksen

Suomen eduskunta on hyväksynyt Arpajaislain uudistamisen, jonka avulla ulkomaisia operaattoreita voidaan kontrolloida tiukemmin ja Veikkauksen monopolia turvata.

Muutokset lakiin mahdollistavat esimerkiksi maksuestot operaattoreille, jotka eivät ole osa Veikkausta. Lisäksi voimaan tulee pakollinen tunnistautuminen, joka on otettu käyttöön jo Veikkauksen pelikoneissa. Uusi käytäntö on käytössä vuoteen 2024 mennessä.

Lisäksi markkinoinnin säätelyä päivitetään. Mainokset uhkapeleille, joita pidetään erittäin vaarallisille, voidaan kieltää.

Maksujen estäminen on kyseenalaistettu, koska perustuslakivaliokunta on väittänyt sen olevan perustuslain vastainen.

Hallintovaliokunta puolestaan väitti, että lisäksi pitäisi tutkia periaatteessa rikkoutunutta monopolisysteemiä. Valiokunta suositteli maksujen estoa vain maksuihin operaattoreille eikä maksuissa pelaajille. Lisäksi he ehdottivat Veikkauksen osallistumista Suomen yleiseen budjettiin sen sijaan, että rahat merkattaisiin suoraa tiettyihin tarkoituksiin.

Näiden näkökulmien jälkeen laki hyväksyttiin. Nyt laki täytyy vielä hyväksyä toisen kerran ennen kuin se lähetetään presidentille laillistettavaksi.

Maarten Haijer, joka on European Gaming and Betting Associationin (EGBA) pääsihteeri, oli kriittinen uutta lakia kohtaan. Hän kritisoi maksujen estämistä, jonka tavoitteena on Veikkauksen monopolin takaaminen, vaikka asiakkaat itse etsivät muita vaihtoehtoja.

”PSP-estojen käyttöönotto kertoo, että suomalaiset pelaajat valitsevat mieluummin muut verkkosivut kuin valtion omistaman monopolin,” hän sanoi. ”Tälle on monia syitä: paremmat todennäköisyydet, monipuolisuus ja tarjottujen tuotteiden ammattitaito ovat vain muutamia.”

”Netin maailmassa kuluttajat äänestävät käynnillään ja siksi kehotamme valtiota miettimään päätöstään uudelleen sen sijaan, että he pakottavat maan uhkapelaamisen monopolimallia. Puhumme valvottujen jo olemassa olevien monilisensoitujen nettikasinoiden puolesta Suomessa.”

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2024. All Rights Reserved.