Skip to content Skip to footer

Aloittelijan Opas Pelaamiseen

Pelaaminen on enemmän kuin vain pelkkä harrastus. Se on elämäntapa. Joillekin se on tapa paeta arjen stressiä. Toisille se on intohimo. Tämä opas auttaa sinua pääsemään alkuun, olitpa sitten uusi pelaaja tai jo vanha konkari vuosien kokemuksella. Puhumme eri pelityypeistä ja suosittelemme joitakin pelejä, jotka sopivat erinomaisesti aloittelijoille. Joten, mitä vielä odotat? Aloitetaan sitten!

Miksi aloittaa pelaaminen?

Ihmettelet varmaan, miksi sinun pitäisi alkaa pelaamaan pelejä. Tähän kysymykseen ei ole kaikkein helpoin vastata. Siihen on monia syitä, miksi ihmiset pelaavat videopelejä, mutta tässä on muutamia yleisimpiä:

  • Jotkut pelaajat tapaavat parhaat ystävänsä pelaamisen kautta. Olivatpa he vanhoja tai uusia kavereita, he jakavat muistoja, joita ei voi korvata.
  • Pelaaminen on loistava pakopaikka arjen stressistä. Kun olet työelämässä, oman ajan löytäminen voi olla vaikeaa. Videopelit ovat helppo tapa rentoutua, rauhoittua ja latautua!
  • Jotkut videopelit voivat itse asiassa auttaa sinua käyttämään aivojasi uusilla tavoilla. Kun ratkaiset arvoituksia pelissä, harjoittelet ongelmanratkaisutaitoa. Se tarkoittaa, että voit oppia löytämään ratkaisuja paremmin myös tosielämässä!
  • Pelaaminen on hauskaa. Jos et ole vielä kokeillut sitä, mistä voit tietää, mitä menetät? Tarjolla on koko maailma täynnä hauskanpitoa ja voit aloittaa sen tutkimisen vain muutamassa minuutissa.

Nyt kun olet ymmärtänyt, miksi pelaaminen on niin loistava harrastus, katsotaanpa, miten siihen pääsee mukaan!

Löydä itsellesi sopivat pelit

Videopelejä on saatavilla laaja valikoima eri tyyleissä. Toiset ovat toiminnallisempia, kun taas toiset sisältävät enemmän ajattelua.

Etsi genre, josta pidät. Saatat pitää väkivaltaisista räiskintäpeleistä. Tai sitten olet ehkä kiinnostunut vanhanaikaisemmista kasinopeleistä, kuten blackjackista. Siinä tapauksessa verkosta löytyy on paljon online blackjack -sivustoja, joista valita. Etsi itsellesi sopiva ja kokeile sitä!

Hanki oikeat laitteet

Sinun ei tarvitse ostaa kalliita laitteita pelataksesi. Kunhan sinulla on tietokone tai konsoli, jolla voit pelata peliä. Et tarvitse muuta! Tässä on muutamia erilaisia pelilaitteita:

Tietokone – Tietokoneet ovat loistavia pelaajille, koska ne ovat tarpeeksi tehokkaita lähes kaikkien pelien pyörittämiseen. Useimmat pelaavat pelejä tietokoneillaan kotona, mutta voit myös viedä kannettavan tietokoneen kirjastoon tai kahvilaan, jos haluat pelata julkisella paikalla.

Konsoli – Konsolit ovat toinen hyvä vaihtoehto pelien pelaamiseen kotona, koska ne on helppo kytkeä ja käyttää. Sinun tarvitsee vain kytkeä pelikasetti (jos kyseessä on kasettipohjainen järjestelmä) tai asettaa pelilevy sisään ja painaa play-painiketta. Konsolipelit ovat yleensä edullisempia kuin tietokonepelit, joten ne ovat hyvä valinta, jos haluat pitää kustannukset kurissa.

Mobiilipelaaminen – Mobiilipelaaminen on kasvussa. Voit löytää mahtavia pelejä iPadeille, iPhoneille, tableteille, älypuhelimille ja muille mobiililaitteille!

Luo yhteyksiä

Jos olet uusi pelaaja, kannattaa ottaa yhteyttä muihin pelaajiin ja jakaa kokemuksia. Voit olla yhteydessä muihin pelaajiin Twitterissä tai Redditissä tai etsiä paikallisen kerhon läheltäsi! Sellaisten ihmisten kanssa on hauskaa keskustella, joilla on samat kiinnostuksen kohteet kuin sinulla, mutta voit myös saada vinkkejä ja neuvoja kokeneemmilta pelaajilta.

Pidä hauskaa!

Nyt kun sinulla on perusasiat hallussa, on aika aloittaa pelaaminen! Hyvä ensimmäinen askel on tutustua muiden aloittelijoiden artikkeleihin tai vain ostaa konsoli ja aloittaa pelaaminen! Saatat oppia jotain uutta tai löytää uuden suosikkisi!

Leave a comment

Yhteystiedot

Ensio Hynninen
Email:
 ensiohynn[@]gmail.com

JaroHokkanen.fi © 2023. All Rights Reserved.